Блог вчителів української мови та літератури Тернопільського району

Блог вчителів української мови та літератури Тернопільського району

18 грудня 2018 р.

14 грудня 2018 року на базі НВК "Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія ім.С.Балея" відбувся методичний тренінг для вчителів, які викладають українську мову і літературу у 5-11 класах з проблеми: "Підвищення якості мовно-літературної освіти. Якісна підготовка учнів до ДПА і ЗНО з української мови і літератури".
Методичний практикум організовано і проведено методистом РМК Стрийвус Н.Б. та вчителями-методистами НВК "Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія ім.С.Балея" Радьо Л.Н і Бас О.О. в такий спосіб, що вчителі-філологи району мали можливість самі попрацювати над виконанням тестових завдань, а також були в ролі екзаменаторів і мали можливість перевірити власне висловлення.
Методистом Стрийвус Н.Б. підготовлено та обговорено рекомендації про те, що повинен знати учитель -словесник про якісну підготовку до ЗНО з української мови і літератури, на що  звертати особливу увагу учнів працюючи з 5-11 класами, проаналізовано програму з української мови і літератури для підготовки ЗНО, особливості сертифікаційної роботи, методику написання і критерії оцінювання власного висловлення. Також підготовлено  та роздано вчителям слова з наголосами, які треба вивчити для ЗНО (згідно з офіційною програмою 2020 року)
Радьо Л.Н. проінформувала про особливості встановлення порогового балу, проаналізувала зміст тестових завдань,а також
проаналізовано вимоги до написання власного висловлення.
Бас О.О.детально проаналізувала тестові завдання за минулий рік і дала порівняльну характеристику результатів відповідей щодо кожного завдання учасниками ЗНО даної школи у порівнянні з результатами відповідей випускників району та області .

Немає коментарів:

Дописати коментар