Блог вчителів української мови та літератури Тернопільського району

Блог вчителів української мови та літератури Тернопільського району

26 березня 2018 р.

          23 березня 2018 року на базі Білецької ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося засідання дистанційної групи творчих вчителів з проблеми: "Інтеграція навчання – шлях до розвитку творчої особистості". Методистом РМК Стрийвус Н.Б. зверталась увага на те, що оновлення змісту освіти вимагає від нас вчителів розв’язання складної проблеми, як перетворити гігантський масив знань в індивідуальне надбання та знаряддя кожної особистості. Як підготувати молодь до сучасного життя, тобто формувати в неї необхідні  компетентності? Одним із способів їх формування є інтеграція навчальних дисциплін.
Інтеграція може вирішити основні суперечності освіти - протиріччя між безмежністю знань і обмеженими людськими ресурсами.Міністерство освіти схиляється до думки, що нікому не можна дати освіту на засадах якоїсь окремої науки незалежно від інших наук, що інтеграція, тобто органічне поєднання відомостей інших навчальних предметів навколо однієї теми, є однією з найперспективніших інновацій. 
Методистом підготовлено і прокоментовано презентацію з даної проблеми.

Підготовлено методичні рекомендації для вчителів словесників району: 

"Інтеграція навчання – шлях до розвитку творчої особистості"
Вчителем української мови і літератури Мартинюк О.Р. змодельовано  інтегровані уроки української літератури та англійської мови на тему: "Садок вишневий коло хати…» - перлина української та світової  ліричної поезії., української літератури та музики Календарно-обрядові пісні зимового циклу  «Щедрий вечір,добрий вечір!», української літератури та історії В. Рутківський. «Джури козака Швайки» («На козацьких островах»). Творчість відомого українського письменника.Твірпро волелюбних,сміливих героїв, які вміють вистояти у складних ситуаціях.Тема боротьби українських козаків проти татарської орди.
Також Орестою Романівною підготовлено та презентовано посібник для вчителів словесності, мистецтва, класним керівникам та вчителям музики "Муза поетичного слова" про життя Соломії Крушельницької як коштовне мереживо дружніх взаємин з багатьма найвидатнішими діячами української і світової культур, з відомими українськими письменниками, поетами, яких геніальна співачка надихала на творчість. Також Мартинюк О.Р. організовано екскурсію в музей Соломії Крушельницької .



Немає коментарів:

Дописати коментар