Блог вчителів української мови та літератури Тернопільського району

Блог вчителів української мови та літератури Тернопільського району

22 грудня 2017 р.


        Щорічний конкурс педагогічної майстерності – одна із яскравих подій в освіті Тернопільського району.Його проведення  допомагає краще зрозуміти й усвідомити  значимість професії вчителя, систематизувати надбання щоденної праці кращих педагогів, зробити крок на шляху до педагогічної майстерності. Це конкурс, який передбачає вибір кращого вчителя – професіонала, який незалежно від фаху вміє пробуджувати в учнів інтерес до навчання, приваблювати їх позитивним, толерантним спілкуванням. А з іншого боку – це свято вчительської душі: великої, щедрої, доброї, сповненої любов’ю. Значення конкурсу величезне: він не тільки допомагає визначити кращих педагогів, а й підвищує статус педагогічної професії, привертає увагу громадськості до проблеми освіти.

     15 грудня 2017 року на базі НВК «Мишковицька ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»  відбувся  фінал районного етапу всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018».  
      Цьогоріч за звання кращого  у номінації : «Українська мова та література» змагалися педагоги : 
Войткович Наталія Богданівна - вчитель І категорії  Почапинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Склярова Іванна Василівна - вчитель І категорії Великоглибочецької ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Я.Стецька, 
Стефанишин Лариса Мирославівна - вчитель  вищої категорії НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ст. ім. О.Барвінського ДНЗ»,
 Сьомер Галина Мар’янівна – вчитель вищої категорії  Байковецької ЗОШ І-ІІ ст., Барабаш Світлана Миколаївна – вчитель комунального закладу «Загальноосвітня ЗОШ І-ІІ ст. с. Прошова.
      Учителі пройшли   конкурсні випробуванння «Методичний практикум», «Практична робота», «Урок», а також готували презентаційні матеріали з досвіду своєї роботи. У ході конкурсних випробувань демонстрували професійні якості вчителя, знання з предмета і методики його викладання, вміння виконувати практичні завдання у межах навчального предмета, вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації навчально-виховного процесу на уроці, вміння активізувати пізнавальний інтерес учнів.
        Протягом днів професійного спілкування спостерігалася доброзичлива, творча, дружня та невимушена атмосфера. Вчителі обмінювалися з колегами та членами журі методичними напрацюваннями, особливостями сучасних навчальних технологій, обговорювали ідеї Нової української школи. Конкурс «Учитель року-2018»  засвідчив, що учителі української мови і літератури Тернопільського району готові до впровадження інновацій та розбудови Нової української школи.

      За підсумками конкурсних випробувань переможцем районного туру конкурсу стала Войткович Наталія Богданівна,  вчитель української мови і літератури Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст. 
    З вітальними словами до учасників конкурсу звернулися начальник відділу освіти Цаль В.З. та голова оргкомітету конкурсу «Учитель року - 2018» Кубелко Г.І. Вони подякували найкращим педагогам району за сумлінну працю, високий професіоналізм, неповторність та творчу наснагу. Висловили свої сподівання, що учасники конкурсу  не зупинятимуться на досягнутому, а ще неодноразово проявлять себе в таких та інших освітянських конкурсах та гідно представлять Тернопільський район на обласному етапі конкурсу.

 Тож бажаємо Наталії Богданівні успіху в наступному етапі конкурсу! 








Немає коментарів:

Дописати коментар